Чувајмо Хиландар

Игуман Методије уручио хиландарске стипендије и пензије

09/20/2023

Високопреподобни архимандрит Методије, игуман Светог манастира Хиландара примио је 19.09.2023. у Задужбини Хиландара у Београду стипендисте манастира Хиландара, као и мајке са Косова и Метохије, над чијим су члановима породице припадници ОВК починили зверске злочине. 

Хиландарско братство је у жељи да помогне при даљем школовању наставило је да омогућава стипендије Павлини Радовановић, надареној уметници из Ораховца, Биљани Чекић, која јепред малим екранима оживела лик мале Даре из Јасеновца и Богдану Ивановићу, сину покојног Оливера Ивановића. Од ове године стипендија је омогућена и Маши Павковић, хуманитарацу.  

Павлина Радовановић је овом приликом игуману и присутнима у Задужбини Хиландара са пуно емоција отпевала неколико песама са Косова и Метохије.  

Одлука манастира је да се ова талентована деца стипендирају до краја њиховог школовања. 

Хиландар ће наставити да брине и о мајкама страдалих на Косову и Метохији. Петри Костић, којој је убијено укупно четрнаест чланова породице, и породици упокојене Слободанке Крстић, којој су убијена два сина и сестрић у једном дану, игуман Методије уручио је новчану помоћ. 

Пријему је присуствовала породица Александра Родића, привредника, захваљујући којима су омогућена средства за овогодишње стипендије, као и координатор за добротворни рад Манастира Хиландара, Милош Стојковић.