Чувајмо Хиландар

Чувајмо ХИЛАНДАР

Прилажући Светом манастиру Хиландару постајете чувар нашег живог, православног наслеђа и непроцењиве духовне и културне ризнице.

БУДИ ЧУВАР.

Зашто ?


КАО ЧУВАР ХИЛАНДАРА ПОСТАЈЕТЕ ДЕО НЕПРЕКИНУТЕ ТРАДИЦИЈЕ, КОЈА ТРАЈЕ ВИШЕ ОД ОСАМ ВЕКОВА. Верујмо, будимо слични вековним чуварима Хиландара, чуварима ризнице духовности, писмености, културе, уметности и државности српског народа и ослонца наше Цркве.

Манифест

Шта ?


ВАШИ ПРИЛОЗИ СУ ДРАГОЦЕНИ ЗА ОДРЖАЊЕ ХИЛАНДАРА, његовог свакодневног живота и многобројних подухвата којима манастир руководи, следећи завештања својих Светих ктитора, Светог Симеона Мироточивог и Светог Саве Српског.

Подршка

Како ?


МАНАСТИР ХИЛАНДАР ЈЕ ОСНОВАО „ЗАДУЖБИНУ ЧУВАЈМО ХИЛАНДАР САД“ („ПРЕСЕРВЕ ХИЛАНДАР ФОУНДАТИОН УСА“) како би омогућио директан контакт и транспарентно донаторство свима у САД и широм света који желе да му помогну и буду део његове мисије. Сазнајте како можете да се прикључите Чуварима Хиландара.

Донирајте

Донирајте Хиландару

Ваш дар доприноси очувању Свете царске црпске лавре Хиландара, јединствене ризнице духовности, културе, уметности и историје која непрекидно живи више од осам векова.

Донирајте

Наша мисија


НАША МИСИЈА ЈЕ ДА ПРУЖИМО ПОДРШКУ СВЕТОМ МАНАСТИРУ ХИЛАНДАРУ, као јединственој, више од осам векова непрестано живој ризници духовности, културе, уметности и историје.

Наш циљ


ЦИЉ НАШЕ ФОНДАЦИЈЕ ЈЕ ДА ПРЕДСТАВИ НЕПРОЦЕЊИВО НАСЛЕЂЕ ХИЛАНДАРА и успостави чврсту везу са људима у Сједињеним Америчким Државама и широм света, који желе да сазнају више о Хиландару, на личном путу духовног узрастања и додатног образовања.

Управљање


ФОНДАЦИЈОМ ЛИЧНО УПРАВЉА ИГУМАН СВЕТОГ МАНАСТИРА ХИЛАНДАРА ВИСОКОПРЕПОДОБНИ АРХИМАНДРИТ МЕТОДИЈЕ (МАРКОВИЋ), као једини члан организације и председавајући управног одбора.